17. elokuuta 2012

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan

Tosiaan huhtikuussa bongasin Biolanin nettisivuilta parvekkeelle/terassille tarkoitetut kasvutikkaat, joihin ideana ihastuin. Löysin tikkaat myynnistä esim. Kodin Terrasta, ja hintaan en todellakaan ihastunut, sillä tikkaat maksoivat siellä noin 200 euroa.

Tikkaat olivat kuitenkin ideana niin toimiva sentti kertaa sentti -kokoiselle parvekkeelleni, että en luopunut ajatuksesta. Siksipä otin puhelun isälleni, joka on kätevä käsistään ja jolta tiesin tikkaiden teon onnistuvan käden käänteessä. Annoin isälle mitat ja sanoin, että toimitus mahdollisimman pian kiitos :)



Noh, mahdollisimman pian tarkoitti tässä tapauksessa elokuun alkua, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Parvekkeelta ei enää tähän aikaan kesästä kovin montaa elävää kukkaa tai kasvia löydy, mutta yrtit sen sijaan löysivät tikkailta paikkansa.


Tikkaat olivat tehty ns. raakapuusta (en tiedä onko oikea termi), jolloin niissä ei ollut mitään pintakäsittelyä. Jotta tikkaat kestäisivät erilaisia sääolosuhteita, ne öljyttiin kahteen kertaan Tikkurilan Valtti puuöljyllä, joka sävytettiin tumman ruskeaksi.


Tikkaat näyttivät saapuessaan tältä, ja olenkin erittäin tyytyväinen (tälläkin kertaa) isän käden jälkeen. Ideana kasvutikkaissa tosiaan on, että hyllyt ovat kahta lukuun ottamatta irrotettavissa, jolloin tikkaista voi rakentaa sen näköiset, kuin itselle on tarpeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti