26. heinäkuuta 2012

Virkattu matto

Kauan työn alla ollut mattoprojektini tuli päätökseen. Vaikka matosta ei loppujen lopuksi tullut kovin suurta, oli se vaiheessa ja työn alla monta kuukautta. Alkuperäinen suunnitelmani kun oli tehdä matto kiinteillä silmukoilla ja ilman minkäänlaista ohjetta. Kuitenkin ehkä noin kymmenen kerrosta virkattuani matto alkoi olla jo niin kuprulla eikä se muistuttanut mattoa ollenkaan, joten yhtenä iltana päätin purkaa koko alun ja aloittaa virkkaus ohjeen mukaan.


Matto onkin siis virkattu ohjeella, joka löytyy täältä. Virkkaus jäi kuitenkin noin ohjeen puoleen väliin, sillä kude loppui tietysti kesken eikä samaa väriä löytynyt enää Lankamaailmasta. Päätinkin, että matto saa jäädä pienemmäksi ja se löysikin jo paikkansa tuunaamani tuolin alta. Vielä kun keksisi keinon, millä saisi nuo maton reunatkin pysymään lattiassa, etteivät ne nousisi kuprulle...



Alun perin olin suunnitellut tekeväni maton tämän lattiatyynyn alle, mutta kuten kuvasta näkyy matto on siihen tarkoitukseen liian pieni. Kaiken lisäksi olohuoneessa, jossa lattiatyynykin on, on verhot vaihtuneet jo vihreistä pinkeiksi, joten matto ei olisi sopinut muutenkaan tyynyn alle. Näin ollen minulla onkin jo työn alla tyynyn alle tuleva matto. Tällä kertaa ostin toivottavasti kudettakin tarvittavan määrän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti