10. heinäkuuta 2012

Tuolin uusi ilme

Löysin muutama kuukausi sitten tämän isoäitini vanhan tuolin ja päätin, että haluan kunnostaa sen. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tuolista piti tulla vaaleanpunainen, mutta koska valkoista maalia löytyi jo varastostani niin ajattelin käyttää sen loppuun nyt kun vielä maalipurkin sai ilman suurempaa väkivaltaa auki. :)


Tuoli löysikin paikkansa ainakin toistaiseksi sängyn vierestä yöpöytänä.




Löytäessäni tuolin se oli tämän näköinen eli yksi jalka oli kokonaan irronnut ja loputkin oli vain jollain naruvirityksellä kiinni. Mutta ainakin jalat olivat helppo irrottaa hiomista varten. Tosin hiominen oli kyllä aikamoinen urakka, sillä keltainen maali ei meinannut lähteä edes karkeimmallakaan paperilla. Onneksi aurinkoisia päiviä on riittänyt ja niinpä toteutinkin tuolin hiomisen auringon alla makaamisen ohessa.




Istuinosan maalattuani tajusin, että nuo selkänojan reiät olisi kannattanu tukkia jollain konstilla, sillä nehän olivat täynnä maalia eikä selkänojan kapulat mahtuneet koloihin. Ei auttanut muuta kuin ryhtyä ruuvimeiselillä (toimi talttana) ja vasaralla alkaa naputella maalia pois koloista..




Aikani naputeltuani sain kapulat mahdutettua ja liimattua koloihin. Enää oli ongelmana tuolin keikkuminen, jonka ratkaisin sahaamalla tuolin jalat saman mittaisiksi. Selkänojan maalauksen jälkeen lakkasin tuolin vielä värittömällä lakalla, jotta siinä pystyisi istumaankin.




Kovasti haluaisin vielä koristella/viimeistellä tuolin jollain pienellä yksityiskohdalla, mutta vielä en ole keksinyt ideaa mitä se voisi olla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti