29. toukokuuta 2014

Meikkipussukka

Voiko pussukoita ja kukkaroita olla koskaan liikaa? Mielestäni ei voi olla ja varmaan siksi olen joskus kuullut minua kutsuttavan nimellä kassi-alma. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaiken kokoisille ja näköisille pussukoille ja kasseille on aina tarvetta, sillä eri tilanteisiin tarvitsee eri kokoisia ja värisiä pussukoita :).

Minulla oli jo pitkään ollut suunnitelmissa tehdä itselleni meikkipussi, koska edellinen alkoi olla jo niin likainen ja risainen, että se oli tullut tiensä päähän. Meikkipussin toteutus kuitenkin vain siirtyi aina hamaan tulevaisuuteen, kun muut mielenkiintoiset projektit ajoivat edelle. Vaikka toisaalta eihän tällaisen kukkarokehyspussukan teko loppujen lopuksi ajallisesti vie kovinkaan kauan. Mutta niin kuin aina, halusin tehdä huolellista jälkeä ja tehdä sellaisen kaavankin, jota voin käyttää myöhemminkin.


Olen pitkään säästänyt kädentaito-messuilta ostamaani nuottikangasta sopivaa käyttötarkoitusta varten ja nyt ajattelin, että käytänpä osan kankaasta itselleni, koska pidän kankaasta niin paljon. Vuorikangasta sen sijaan ei tarvinnut kauaa miettiä, sillä pinkki on ehdoton suosikkivärini.



4. toukokuuta 2014

Pitkästä aikaa maton virkkausta

Olen pitänyt hieman taukoa mattojen virkkaamisesta, kun se on aina aavistuksen sormia puuduttavaa puuhaa. Äskettäin tuli kuitenkin tarve keksiä pari lahjaideaa, ja mikäs sen parempi idea kuin jotain itse tehtyä. Tiesin myös etukäteen, että lahjan saajat osaavat arvostaa käsitöitä ja että tarvetta matoille olisi :).

Ryhdyinkin tuumasta toimeen ja suunnittelemaan. Pidän kovasti Kauhavan Kangas-aitan juhannusruusu-mallista, ja niinpä päätinkin lähteä mukailemaan juhannusruusun ohjetta. Mutta koska tykkään haastaa itseäni käsitöissäkin, en halunnut tehdä mattoja täysin ohjeen mukaan, vaan halusin tehdä toisesta matosta huomattavasti isomman.


Isommasta matosta tulikin halkaisijaltaan reilu 130 cm, ja näin ollen matonkudettakin kului useampi kilo. Ei siis ollut mikään kevyt homma virkata! Lopputulokseen olen kuitenkin erittäin tyytyväinen, ja toivottavasti ovat maton uudet omistajatkin.


Toisen maton kanssa päästin itseni hieman helpommalla, ja siitä tuli "vain" n. 70 cm halkaisijaltaan. Olin saanut vinkin, että tämän pienemmän maton saaja tarvitsisi vessaan uutta mattoa, ja niinpä ajattelinkin tehdä matosta vessaan sopivan kokoisen. Noh, maton saaja oli kuitenkin toista mieltä. Hänen mielestään nimittäin matto oli aivan liian hieno vessaan piilotettavaksi ja matto löysi paikkansa olohuoneen nojatuolin edestä. Kaikesta päätellen matto oli siis onnistunut ja mieleinen lahja, mikä on minulle tärkeintä.