23. maaliskuuta 2014

Kirjekuorilaukku

Kävin syksyllä työväenopiston kurssilla hieman opiskelemassa, miten juomatölkkien avausklipsuista saadaan virkattua pintaa aikaiseksi. Nuo työväneopistojen kurssit ovat muuten aivan mahtava paikka opetella kaikkea uutta ja mielenkiintoista. En edes muista, kuinka monella kursilla olen jo muutaman vuoden aikana ollut, mutta joka kurssi on ollut kyllä käymisen arvoinen. Kursseilta haen lähinnä oppia tekniikoista ja tekniikoiden soveltaminen ja ideointi alkaa sitten kotona.

Voi olla, että suurin villitys näiden tölkkiklipsujen virkkaamiseen on jo ollut ja mennyt, mutta ei se minua haittaa, kerron siitä silti.


Näiden tölkkiklipsujen virkkaamisen opettelu vaatii alussa kyllä keskittymistä ja ajatusta. Mutta sitten kun logiikan oivaltaa, voi kehitellä vaikka minkälaisia ideoita siitä, mitä aikoo klipsuista virkata. En kuitankaan suosittele aloittamaan millään todella ohuella ja liukkaalla langalla, sillä silloin saattaa kärsimättömällä joutua kärsivällisyys koetukselle.


Melko työlästähän klispujen työstäminen virkkauskuntoon on, kun luonnollisesti niihin ei saa jäädä teräviä reunoja, jotka katkaisevat langan. Kannataakin aloittaa tällaisesta pienehköstä työstä ensin, jolloin seuraavaa ideaa suunniteltaessa on jo paljon viisaampi esimerkiksi sen suhteen, mitä lankaa ja minkä kokoista virkkuukoukkua haluaa käyttää.

9. maaliskuuta 2014

Tallinnan tuliaisia

Syksyllä työväenopiston kurssilla sain kuulla, että Tallinnasta löytyy oikea käsillä tekijän paratiisi, josta löytyy käsityötarvikkeita ja -materiaaleja moneen makuun ja tarpeeseen. Lisäksi kauppa on vielä kuulemma sen kokoinen, että aikaa kannattaa varata enemmän kuin tunti tai kaksi.

Äitini ilmoittikin tammikuussa, että hän on helmikuussa lähdössä käymään Tallinnassa ja mikä parasta hänen oli myös tarkoitus mennä käymään Karnaluksissa, tuossa käsityöläisten paratiisissa. Minähän tietysti aloin heti miettimään ostoslistaa ja sitä, mitä kaikkea siellä myydäänkään. Onneksi Karnaluksilla on nettikauppa, josta sain jotain vinkkiä kaupan tarjonnasta. Siitä huolimatta nettikaupassa on käsittääkseni kuitenkin vain osa itse kaupassa myytävistä tuotteista ja tämän takia minun onkin pakko päästä kevään aikana myös itse käymään paikan päällä. :) Käytän muutenkin hyvin vähän nettikauppoja, sillä minulla on tarve päästä hypistelemään ja tunnustelemaan tuotteita ennen ostopäätöstä.


Koska tykkään vahvoista väreistä, ihastuin nettikaupan sivuilla heti kirkaan värisiin vetoketjuihin. Mikä parasta, vetoketjut ovat luonnossa vielä paremman värisiä kuin nettikaupan kuvissa. Nyt täytyykin tarkkaan miettiä, mihin kaikkeen nuo vetoketjut "tuhlaan". Vetoketjujen lisäksi tuliaisiin sisältyi myös kukkaronkehyksiä sekä ohutta puuvillalankaa suosikkiväreissäni. Olisiko parempia tuliaisia voinut edes toivoakaan varsinkaan, kun ei vielä itse ole päässyt käymään kyseisessä kaupassa! :)