9. syyskuuta 2013

Rahi yllättävästä materiaalista

Pitkä tauko on taas ollut blogin päivittämisessä, ja pahoitteluni siitä. Kesä on lähinnä kulunut opintojen viimeistelyn parissa, mutta nyt olen vihdoin valmis siltä osin ja monen vuoden aherrus päätöksessä, jihuu! :)

Ihan koko kesä ei onneksi kuitenkaan tuhlautunut kouluhommiin, vaan ehdin myös hieman puuhastella käsitöiden parissa. Suuritöisin kesän tuotokseni onkin kuvassa oleva rahi. Olen joskus useampi vuosi sitten törmännyt telkkarissa auton turvavöistä tehtyyn rahiin, johon ihastuin välittömästi ja niinpä idea jäikin korvan taakse odottelemaan oikeaa hetkeä..

Tänä kesänä ilmeisesti oikea hetki koitti, kun päätin ryhtyä tuumasta toimeen. Näin syntyi turvavyörahi, joka toimii samalla säilytyslaatikkona. Koska rahi painaa jonkin verran, on se erinomainen säilytyslaatikko langoille, joita on muuten kertynyt jo koko laatikko täyteen. Pitäisi varmaan pikku hiljaa alkaa ideoimaan langoista jotakin :)




Tältä rahi näytti alkuvaiheessa. Kehikko on tehty vanerista, jotta rahista tuli riittävän kestävä. Vaikka vaneripinta ei lopputuloksessa näy ulospäin, maalasin silti sisäpinnat mustaksi, jotta lopputulos olisi viimeistellympi.


Tältä rahi näytti puolestaan seuraavassa vaiheessa. Turvavöiden päät on ammuttu niittipyssyllä kiinni vaneriin, mikä on yllättävän rankkaa hommaa käsilihaksille. Kokemuksesta voinkin sanoa, että kannattaa pitää taukoja riittävän usein!